Promotiedegradatiewedstrijden 

Aan het eind van het seizoen 2023-2024 vinden in de ere-, eerste en tweede divisie promotiedegradatiewedstrijden plaats. Deze wedstrijden worden tijdens de divisiekampioenschappen op een centrale locatie gespeeld. Hier kan niet van worden afgeweken. 
Het niet deelnemen aan deze wedstrijden betekent directe degradatie of het verlies van recht op promotie. 
 
Ere- eerste divisie 
Promotie-degradatie tussen ere- en eerste divisie vindt plaats over 1 wedstrijd. De nummer 11 speelt tegen de nummer twee uit de eerste divisie met het laagste gemiddelde. De nummer 12 tegen de nummer twee uit de eerste divisie met het hoogste gemiddelde. De wedstrijden zullen volgens het bij de eerste divisie gehanteerde speltype gespeeld worden.

Eerste divisie/Tweede divisie 
Promotie-degradatie tussen eerste en tweede divisie vindt plaats in een toernooivorm. De nummer 11 van elke poule speelt tegen twee nummers twee uit de tweede divisie. De poules worden gevormd door loting. De nummers 11 van de eerste divisie zijn groepshoofd. Hier worden per poule teams bij geloot. Van elke poule zal alleen de nummer 1 promoveren of handhaven. De wedstrijden zullen volgens het bij de tweede divisie gehanteerde speltype gespeeld worden. Er wordt op 2 banen tegelijk gespeeld per wedstrijd. Alleen de teamronde zal op één baan gespeeld worden. Alle 9 games moeten worden gespeeld. Na de eerste wedstrijd blijft het verliezende team staan en speelt als eerste tegen het eerste divisieteam. De eindstand wordt bepaald volgens aantal gewonnen wedstrijden, winstpartijen (games) en uiteindelijk legsaldo.