Eredivisie

De eredivisie van Darts Bond Midden Nederland bestaat in seizoen 2023-2024 uit één poule van 14 teams.

In de eredivisie wordt als volgt gespeeld:

1x b/09, 501 halve Round Robin

4 x b/o 5, 501 individueel open start dubbel uit

4 x b/o 5, 701 paren open start dubbel uit

Aan het einde van het seizoen degraderen van deze divisie de teams welke op de plaatsen 13 en 14 zijn geëindigd. Als criteria voor het bepalen van de eindstand geldt: Aantal behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, onderling resultaat. De nummers 11 en 12 spelen een promotie/degradatie duel met een nummer twee uit de eerste divisie. Eindigen teams in deze poule gelijk op de eerste plaats, is het aantal wedstrijden gewonnen en het onderlinge resultaat gelijk, dan zal een onderlinge wedstrijd bepalend zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en het kampioenschap. Ook voor degradatie geldt bij het gelijk eindigen op plaats 10 en 11 bovenstaande om te bepalen welk team promotie/degradatie moet spelen. Indien nummer 12 en 13 gelijk eindigen geldt de bovenstaande regel betreft het bepalen eindstand. Indien er voor het seizoen 2024-2025 teams welke recht hebben op deelname in de eredivisie niet inschrijven, zullen deze opengevallen plaatsen in eerste instantie worden opgevuld door de teams welke als respectievelijk 2e resp. 3e in de onderliggende divisie zijn geëindigd. Indien de onderliggende divisie uit meer dan 1 poule bestaat zal het gemiddelde aantal behaalde punten bepalend zijn voor de promotievolgorde (hoogste gemiddelde eerst).  

Het bestuur houdt zich het recht voor eventuele vrijgekomen plaatsen niet of anders op te vullen.

Vele grote namen hebben al in de Darts Bond Midden Nederland eredivisie gespeeld. Zoals Niels de Ruiter, Justin van Tergouw, Owen Roelofs, Martijn Kleermaker, Steve West en Frans Harmsen.

Wil je een ouderwets formulier gebruiken voor je aantekeningen? Deze kun je bekijken en downloaden Wedstrijdformulier_Ere_Divisie