Tweede divisie

De tweede divisie van Darts Bond Midden Nederland bestaat in het seizoen 2023-2024 uit 4 poules van 13 teams.

Er wordt als volgt gespeeld:

4 x b/o 5, 501 individueel open start dubbel uit

4 x b/o 5, 501 paren open start dubbel uit

1 x b/o 1, 1001  gehele team open start dubbel uit

Van deze divisie promoveert de kampioen van iedere poule naar de 1e divisie. De nummers 2 van elke poule spelen een promotie-degradatie toernooi met de nummers 11 van de eerste divisie.  Als criteria voor het bepalen van de eindstand geldt: Aantal behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, onderling resultaat. Eindigen teams in een poule gelijk op een plaats welke recht geeft op promotie, is het aantal wedstrijden gewonnen en het onderlinge resultaat gelijk, dan zal een onderlinge wedstrijd bepalend zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en om te bepalen welk team promoveert.  

Indien er voor het seizoen 2024-2025 teams welke recht hebben op deelname in de tweede divisie niet inschrijven, zullen deze opengevallen plaatsen in eerste instantie worden opgevuld door de teams welke als respectievelijk 3e resp. 4e in de onderliggende divisie zijn geëindigd. Indien de onderliggende divisie uit meer dan 1 poule bestaat zal het gemiddelde aantal behaalde punten bepalend zijn voor de promotievolgorde (hoogste gemiddelde eerst). Het bestuur houdt zich het recht voor eventuele vrijgekomen plaatsen niet of anders op te vullen. 

Aan het einde van het seizoen degraderen van iedere poule van deze divisie de teams welke op de plaatsen 12, 13 en 14 zijn geëindigd. Bij een gelijke stand in de eindstand tussen de nummer 10 en 11 wordt als criteria voor het bepalen van de eindstand het navolgende gehanteerd: Aantal behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, onderling resultaat. Is het aantal wedstrijden gewonnen en het onderlinge resultaat gelijk, dan zal een onderlinge wedstrijd bepalend zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en om te bepalen welk team degradeert.

Wil je een ouderwets formulier gebruiken voor je aantekeningen? Deze kun je bekijken en downloaden Wedstrijdformulier_2e_Divisie