Nederlandse Darts Bond

De Darts Bond Midden Nederland is als lidorganisatie aangesloten bij de Nederlandse Darts Bond (NDB).

De Nederlandse Darts Bond is opgericht in 1976. De organisatie is uitgegroeid tot een landelijk opererende bond met afdelingen door heel het land. In juli 1989 resulteerde dit in de oprichting van de Nederlandse Darts Federatie, waarin de afdelingen als zelfstandig darts organisatie lid zouden zijn. Dit om een einde te maken aan de grote verdeeldheid in de dartssport. De federatie begon met 12 lidorganisaties (de oude afdelingen) die tezamen ongeveer 7.000 leden hadden. Inmiddels is in februari 2005 de NDF weer omgevormd tot een NDB.

Momenteel zijn er 25 regionale lidorganisaties aangesloten, waarvan de Darts Bond Midden Nederland één van is.  De  Nederlandse Darts bond heeft met deze aangesloten lidorganisaties een gezamenlijk ledental van 33.000.

De Nedelandse Darts Bond verzorgt twee landelijke competities (LaCo en SuperLeague), beker- en divisiekampioenschappen, Jeugd Team Kampioenschappen, een nationaal Ranking Circuit en (internationale) evenementen als de Dutch Open Darts. Tevens is de Nedelandse Darts Bond verantwoordelijk voor de Nederlandse selecties van de heren, dames en jeugd en uitzendingen naar internationale toernooien. Waarvan verschillende DBMN-ers al deel hebben uitgemaakt. Denk aan Niels de Ruiter, Aileen de Graaf, Justin van Tergouw, Toon Greebe en Martijn Kleermaker.
De NDB is weer een afdelingsbond van de World Darts Federation waarbij 62 bonden over de hele wereld zijn aangesloten. De NDB is na de Engelse Dartbond een van de grootste afdelingsbonden.

Voor meer informatie en nieuws voor de Nederlandse Darts Bond ga naar: www.ndbdarts.nl.

Nederlandse Darts Bond
Archimedesbaan 7
3439 ME Nieuwegein
Tel: 030-2081 180