Promotie – degradatie

Promotie-degradatie reglement 2023-2024

Eredivisie
Aan het einde van het seizoen degraderen van deze divisie de teams welke op de plaatsen 13 en 14 zijn geëindigd. Als criteria voor het bepalen van de eindstand geldt: Aantal behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, onderling resultaat. De nummers 11 en 12 spelen een promotie/degradatie duel met een nummer twee uit de eerste divisie. Eindigen teams in deze poule gelijk op de eerste plaats, is het aantal wedstrijden gewonnen en het onderlinge resultaat gelijk, dan zal een onderlinge wedstrijd bepalend zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en het kampioenschap. Ook voor degradatie geldt bij het gelijk eindigen op plaats 10 en 11 bovenstaande om te bepalen welk team promotie/degradatie moet spelen. Indien nummer 12 en 13 gelijk eindigen geldt de bovenstaande regel betreft het bepalen eindstand. Indien er voor het seizoen 2024-2025 teams welke recht hebben op deelname in de eredivisie niet inschrijven, zullen deze opengevallen plaatsen in eerste instantie worden opgevuld door de teams welke als respectievelijk 2e resp. 3e in de onderliggende divisie zijn geëindigd. Indien de onderliggende divisie uit meer dan 1 poule bestaat zal het gemiddelde aantal behaalde punten bepalend zijn voor de promotievolgorde (hoogste gemiddelde eerst).  

Het bestuur houdt zich het recht voor eventuele vrijgekomen plaatsen niet of anders op te vullen. 

Eerste Divisie
Van deze divisie promoveert de kampioen van iedere poule naar de eredivisie. Het op de tweede plaats geëindigde team van iedere poule speelt een promotie/degradatie duel tegen een nummer 11 of 12 van de eredivisie. De nummer twee met hoogste gemiddelde zal spelen tegen de nummer 12 van de eredivisie. De nummer twee met laagste gemiddelde treedt aan tegen de nummer 11 van de eredivisie. Als criteria voor het bepalen van de eindstand geldt: Aantal behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, onderling resultaat. Eindigen teams in een poule gelijk op een plaats welke recht geeft op promotie, is het aantal wedstrijden gewonnen en het onderlinge resultaat gelijk, dan zal een onderlinge wedstrijd bepalend zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en om te bepalen welk team promoveert.  

Indien er voor het seizoen 2024-2025 teams welke recht hebben op deelname in de eerste divisie niet inschrijven, zullen deze opengevallen plaatsen in eerste instantie worden opgevuld door de teams welke als respectievelijk 3e resp. 4e in de onderliggende divisie zijn geëindigd. Indien de onderliggende divisie uit meer dan 1 poule bestaat zal het gemiddelde aantal behaalde punten bepalend zijn voor de promotievolgorde (hoogste gemiddelde eerst). Het bestuur houdt zich het recht voor eventuele vrijgekomen plaatsen niet of anders op te vullen. 

Aan het einde van het seizoen degraderen van iedere poule van deze divisie de teams welke op de plaatsen 12, 13 en 14 zijn geëindigd. De nummers 11 van elk poule spelen een promotie degradatie toernooi met de nummers 2 van de tweede divisie. Bij een gelijke stand in de eindstand tussen de nummers 10, 11 en 12 wordt als criteria voor het bepalen van de eindstand het navolgende gehanteerd: Aantal behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, onderling resultaat. Is het aantal wedstrijden gewonnen en het onderlinge resultaat gelijk, dan zal een onderlinge wedstrijd bepalend zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en om te bepalen welk team degradeert.  

Tweede Divisie
Van deze divisie promoveert de kampioen van iedere poule naar de 1e divisie. De nummers 2 van elke poule spelen een promotie-degradatie toernooi met de nummers 11 van de eerste divisie.  Als criteria voor het bepalen van de eindstand geldt: Aantal behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, onderling resultaat. Eindigen teams in een poule gelijk op een plaats welke recht geeft op promotie, is het aantal wedstrijden gewonnen en het onderlinge resultaat gelijk, dan zal een onderlinge wedstrijd bepalend zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en om te bepalen welk team promoveert.  

Indien er voor het seizoen 2024-2025 teams welke recht hebben op deelname in de tweede divisie niet inschrijven, zullen deze opengevallen plaatsen in eerste instantie worden opgevuld door de teams welke als respectievelijk 3e resp. 4e in de onderliggende divisie zijn geëindigd. Indien de onderliggende divisie uit meer dan 1 poule bestaat zal het gemiddelde aantal behaalde punten bepalend zijn voor de promotievolgorde (hoogste gemiddelde eerst). Het bestuur houdt zich het recht voor eventuele vrijgekomen plaatsen niet of anders op te vullen. 

 Aan het einde van het seizoen degraderen van iedere poule van deze divisie de teams welke op de plaatsen 12, 13 en 14 zijn geëindigd. Bij een gelijke stand in de eindstand tussen de nummer 10 en 11 wordt als criteria voor het bepalen van de eindstand het navolgende gehanteerd: Aantal behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, onderling resultaat. Is het aantal wedstrijden gewonnen en het onderlinge resultaat gelijk, dan zal een onderlinge wedstrijd bepalend zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en om te bepalen welk team degradeert. 

Derde Divisie
Van deze divisie promoveert de kampioen, het op de tweede plaats geëindigde team van iedere poule de 2e divisie. Als criteria voor het bepalen van de eindstand geldt: Aantal behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, onderling resultaat. Eindigen teams in een poule gelijk op een plaats welke recht geeft op promotie, is het aantal wedstrijden gewonnen en het onderlinge resultaat gelijk, dan zal een onderlinge wedstrijd bepalend zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en om te bepalen welk team promoveert.  

Indien er voor het seizoen 2024-2025 teams welke recht hebben op deelname in de derde divisie niet inschrijven, zullen deze opengevallen plaatsen in eerste instantie worden opgevuld door de teams welke als respectievelijk 3e resp. 4e in de onderliggende divisie zijn geëindigd. Indien de onderliggende divisie uit meer dan 1 poule bestaat zal het gemiddelde aantal behaalde punten bepalend zijn voor de promotievolgorde (hoogste gemiddelde eerst). Het bestuur houdt zich het recht voor eventuele vrijgekomen plaatsen niet of anders op te vullen. 

Aan het einde van het seizoen degraderen van iedere poule van deze divisie de teams welke op de plaatsen 13 en 14 zijn geëindigd. Bij een gelijke stand in de eindstand tussen de nummer 12 en 13 wordt als criteria voor het bepalen van de eindstand het navolgende gehanteerd: Aantal behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, onderling resultaat. Is het aantal wedstrijden gewonnen en het onderlinge resultaat gelijk, dan zal een onderlinge wedstrijd bepalend zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en om te bepalen welk team degradeert.  

Vierde Divisie
Van deze divisie promoveren de 2 hoogstgeplaatste teams per poule naar de derde divisie. Als criteria voor het bepalen van de eindstand geldt: Aantal behaalde punten, aantal gewonnen wedstrijden, onderling resultaat. Eindigen teams in een poule gelijk op een plaats welke recht geeft op promotie, is het aantal wedstrijden gewonnen en het onderlinge resultaat gelijk, dan zal een onderlinge wedstrijd bepalend zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en om te bepalen welk team promoveert.