Co Stompé

Door Mickisoke – Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44538969

Co Stompé komt in Darts Bond Midden Nederland uit in de ere divisie voor Bosgenoegen 3 in Harderwijk. In dit team is hij collega van Martijn Kleermaker. En met o.a. Justin van Tergouw speelt Co Stompé ook nog superleague met Bosgenoegen.

Co Stompé, geboren 10 september 1962 te Amsterdam, bijgenaamd The Matchstick, behaalde in 2000 de halve finales bereikte van de Embassy (tegenwoordig Lakeside). In 1998 won Stompé de WDF Europe Cup. Voordat hij professioneel darter werd, was hij onder andere trambestuurder van tramlijn 14 in Amsterdam.

Stompé was jarenlang darter voor de WDF samen met oud-werledkampioen Raymond van Barneveld. In 1998 won hij de WDF Europe Cup en werd daarmee de eerste Nederlandse Europese kampioen darts. In 2000 haalde Stompé de halve finales van de Embassy, waarin hij verloor van Ronnie Baxter. De daaropvolgende jaren lukte het Stompé nagenoeg niet om aansprekende resultaten te behalen bij op tv uitgezonden toernooien, met als uitzonderingen een halvefinaleplaats bij de Zuiderduin Masters in 2004, een kwartfinaleplaats bij de 2005 editie van de International Darts League en nogmaals een kwartfinaleplaats bij de Zuiderduin Masters in 2007.

In juni 2008 stapte Stompé over naar de Professional Darts Corporation. Op 30 november 2008 won hij het hoog aangeschreven PDC-toernooi genaamd de German Darts Championship door in de finale ranglijstaanvoerder Phil Taylor te kloppen.

Tijdens zijn eerste wereldkampioenschap (2009) voor de PDC bereikte hij de kwartfinales. In 2010 haalde hij wederom de kwartfinales op het WK. In 2010 won hij samen met Raymond van Barneveld de World Cup of Darts voor landenteams.

In januari 2014 werd bekend dat Stompé zou terugkeren naar de BDO. Echt spraakmakende resultaten werden niet meer behaald. Co Stompe is samen met Ronald Scholten de vaste analist bij  RTL 7 darts

Volg Co Stompé via Facebook