Martijn Kleermaker heeft zichzelf een zeer goed weekend bezorgd. Op zaterdag wist Martijn Kleermaker zijn eerste internationale titel op zijn naam te schrijven. Hij won de West-Fries Intratuin Open. Op zondag gaf hij hier vervolg aan door ook de West Fries Masters op zijn naam te schrijven.

West-Fries Intratuin Open
Op zaterdag kwam Martijn bij de laatste 32 een andere Midden Nederlander tegen. Jeroen Louissen maakte het spannend en verloor nipt met 4-3 van Martijn.
Vervolgens stoomde Martijn door naar de finale. In de finale was de Welshman Nick Kenny zijn tegenstander. De eerste set ging nipt met 3-2 naar de Midden Nederlander. Vervolgens verloor deze de tweede set met 3-1. De derde set gunde Kleermaker zijn tegenstander geen enkele leg. In de vierde set stondt Martijn maar één leg af en pakte daarmee zijn eerste internationale titel.

Martijn Kleermaker met zijn gewonnen bekers op de foto.

Foto: Evert Zomer.

West Fries Masters 2019
Dat Martijn zijn goede vorm ook op zondag had meegenomen bleek wel in de wedstrijd bij de laatste 16. In een met 4-0 gewonnen wedstrijd produceerde Martijn een gemiddelde van 105, mede dankzij vier 180-ers.
Vervolgens viel ook Tony Martin ten prooi aan Kleermaker (5-3 winst). In de halve finale liet Martijn geen spaan heel van zijn tegenstander Gary Stone. Met vier maal een 13 darter, 1 keer 14 darter en 1 keer een 15 darter, gaf Martijn geen enkele leg weg en won zo met 2-0 in sets.

In de finale was de Schots en Slowaaks Open winnaar Wesley Harms zijn tegenstander. De eerste set ging met 3-1 naar Martijn. De tweede set ging keurig met de legs mee, tot Martijn in de laatste leg toesloeg en zo op een 2-0 voorsprong in sets kwam. In de derde set brak Harms de leg van Martijn en begon gelijk met een 180-er. Martijn was niet onder de indruk en produceerde een 180-er als antwoord. Nadat Harms 3 pijlen voor setwinst had gemist was het uiteindelijk Martijn die de stand in de derde set weer gelijk trok. Ook de laatste leg viel ten prooi aan Kleermaker en zo schreef hij zijn tweede titel van het weekend op zijn naam.

Overige Midden Nederlanders

Aileen de Graaf haalde op zaterdag de kwartfinale. Op zondag was het eindstation de laatste 32.
Anne Dorrestijn verloor zowel op zaterdag als op zondag bij de laatste 32. Haar teamgenoot Jacky Goes verloor op zaterdag ook bij de laatste 32. Saskia van Zoeren haalde op zondag de laatste 16.
Bij de heren verloor Jeroen Louissen op zaterdag bij de laatste 32 van Martijn. Op de zondag was dat bij de laatste 64. Justin Van Tergouw verloor op zondag bij de laatste 16. Dick Koster verloor bij de laatste 64 van de Belg Geert de Vos. Pascal Verhoog verloor bij de laatste 128. En ook Michael Busscher eindigde op zondag bij de laatste 128.
Romy Vermeulen deed bij de meisjes mee. Dit werd echter in een poulesysteem gespeeld. Bij de junioren wel knock out. Zowel Angelo Balsamo als Massimo Balsamo kwamen bij de laatste 16.