Martijn Kleermaker wint zijn eerste NDB-ranking.

Vandaag stondt er in Grubbenvorst (Limburg) de vijfde NDB ranking van het seizoen op het programma. Het was een zeer succesvolle dag voor enkele Midden Nederlanders.

Heren

Martijn Kleermaker winnaar Heren A
foto: Bas van den Berk | Dartfreakz

Bij de Heren A was het Martijn Kleermaker die “eindelijk” zijn eerste ranking wist te winnen. Vorig jaar werd Martijn wel Nederlands Ranking kampioen, maar dat deed hij zonder een ranking te winnen. De speler van Bosgenoegen versloeg in de finale Nick Crouwel met 2-0 in sets. In de halve eindstrijd was de darter van DBMN al te sterk voor Wouter Vaes en in de kwartfinale versloeg hij Chris Landman.
In de winnaarsronde van de Heren B klieten de Midden Nederlanders het een beetje afweten. Dit maakte Wilco van Vulpen in de verliezersronde voor zichzelf goed door de finale te bereiken. Helaas verloor de Amersfoorter nipt met 3-2.

Dames
Bij de dames ging de titel ook naar een Midden Nederlander. Wie anders dan Aileen de Graaf wist te titel voor zich op te eisen.

Aileen de Graaf winnares Dames VDO Open
foto: Bas van den Berk | Dartfreakz

Aileen versloeg in de finale Anita van der Velden met 5-2. Anita van der Velden eerder nog nipt gewonnen van een andere Midden Nederlander. Saskia van Zoeren verloor in de kwartfinale 4-3 van Anita.

Junioren
Bij de junioren leek de winst naar Owen Roelofs te gaan. In de eindstrijd stond hij op een comfortabele 2-0 voorsprong, maar zag zijn tegenstander Danny Jansen vervolgens vier legs op rij pakken. Owen verloor hierdoor de wedstrijd met 4-2.

Meisjes
Bij de meisjes wist jeugd LaCo speelster Romy Vermeulen, mede door haar overwinning op Lerena Rietbergen, de finale te bereiken. In de finale was Layla Brussel haar tegenstandster. De meiden maakte er een mooie strijd van, maar bij een stand van 2-2 was het Layla die als eerste de dubbel wist te raken en zodoende de titel bij de meisjes opeiste.

Aspiranten
Bij de aspiranten wist de kersverse Nederlands Kampioen Massimo Balsamo de derde plek te veroveren. Hij verloor in de halve finale van de uiteindelijke winnaar Bradly Roes met 3-0.

Paradarts
Bij de Paradarts strandde zowel Anton van de Hemert als Kees van Wielink in de kwartfinale. Anton verloor met 3-0 van Wilco Wassink. Kees verloor met 3-0 van de uiteindelijke winnaar Cliff Ruiter.