Zondag 6 oktober werd er bij Eddie’s in Houten de 2e Hoss DBMN Ranking gehouden. Op deze regenachtige dag kwamen 63 heren en 8 dames een pijltje gooien. Het was lang geleden dat er zoveel deelnemers op de ranking waren.

Zoals altijd werd er begonnen in poules. De Dames werden ingedeeld in 2 poules van 4. De nummers 1 en 2 naar de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 naar de herkansingsronde.

In de herkansingronde wist uiteindelijk Romy Vermeulen de finale met 3-2 te winnen van Christel Keijzer.  Gedeelde 3 plaats waren voor Jeanine van der Bunt en Marieke Veen.

In de winnaarsronde bij de dames waren het dezelfde 2 dames die in de finale stonden als 2 weken geleden. Toen won Anne maar deze keer was Sharon Pul die aan het langste eind trok en de finale met 4-3 wist te winnen van Anne Dorrestijn. Gedeelde 3e plaats waren voor Julia Heimensen en Anneloes Menger.

Sharon Pul wint bij de dames

63 Heren waren er vandaag, die werden ingedeeld in 16 poules, 15 van 4 en 1 van 3.

In de herkansingronde wisten Koert van de Sprong en Michel Blankensteijn de finale te bereiken. Koert deed dat door te winnen van Ronald Simon 2-0, Rick Schrijvers 2-1, Gino Helder 2-1 en Rudy Pieper 3-0.

Michel Blankensteijn wist te winnen van Maurice Koekoek 2-0, Jasper van Zwieten 2-1, Maxim Nijs 2-0 en van Iwan Terschegget 3-1. In de finale was Michel met 3-0 te sterkt voor Koert.

Net als op de 1e ranking waren er vandaag ook veel nieuwe gezichten die in de winnaarsronde stonden.

Tim van Berkel wist de finale te bereiken door te winnen van Pascal Verhoog 3-0, Andre de Wit 3-1, Eric Eggenkamp 3-1 en van Patrick van de Brink 4-3. Ricardo van Hemert  wist de finale te bereiken door te winnen van Gerard Pol 3-0, Kees Dissel 3-1, Kees Pouw 3-0 en Michel van de Bunt 4-2. In de finale was Ricardo met 4-2 te sterk voor Tim.

Ricardo van Hemert wint bij de heren

Wederom was 160 de hoogste finish van de dag, deze keer gegooid door Jeroen Mioch.

De mysterie finish was 137 en deze is niet gegooid vandaag.

Al met al een geslaagde dag.

We zien jullie allen graag weer op 27 oktober bij DV De Burcht, Luxoolseweg 32 in Nijkerk