Zondag 27 oktober waren wij te gast bij De Burcht in Nijkerk. Het is goed om te zien dat er weer wat meer deelnemers naar de ranking komt. Vorige week waren er 71 deelnemers de deze week 73 deelnemers waarvan 61 heren en 12 dames.

De dames speelden in poule systeem en de heren speelden deze keer knock out met herkansingsronde, dit omdat we maar 7 borden tot onze beschikking hadden.

De dames werden in 3 poules verdeeld van 4. In de herkansingsronde bij de dames was het Gwendy Veneman die met de winst ervan door ging deze keer. Zij wist de finale te winnen van Evelien van der Kieft met 3-2. Gedeelde 3e plaats waren er voor Marieke Veen en Romy Vermeulen.

In de winnaarsronde ging de finale weer tussen Sharon Pul en Anne Dorrestijn. Dit is finalenummer 3 tussen de dames en de tussenstand was 1-1. Vandaag was het weer Sharon die aan het langste eind trok. Zij wist de finale met 4-2 te winnen van Anne. Gedeelde 3e plaats waren voor Diana van Eekelen en Christel Keijzer.

61 heren waren naar De Burcht gekomen. Helaas werd er deze keer direct knock out gespeeld. Wel werd ervoor gekozen om direct best of 7 te spelen.

In de herkansingsronde was het jeugdspeler Sydnee de Vries die er met de dagzege vandoor ging. Hij wist de finale vrij makkelijk met 4-1 te winnen van Maikel Kool. Gedeelde 3e plaats waren er voor Gino Helder en Arjan Luijendijk.

In de Winnaarsronde was het Patrick Boer die de dagzege wist te pakken. Het ging wel moeizaam want hij stond al snel op achterstand maar wist uiteindelijk een 2-4 om te buigen naar een 5-4 winst tegen Stefan Schröder. Gedeelde 3e plaats waren er voor Huib van de Bor en Patrick van de Brink.

De mysterie finish was 123 en is NIET gegooid.

De hoogste finish vandaag was wederom 160 en werd deze keer gegooid door Arjan Luijendijk. 3 toernooien gespeeld en 3x was de hoogste finish een 160. Ben benieuwd wie op de volgende ranking de 160 finish gaat gooien.

De volgende ranking is op 24 november bij Break Out in Wijk bij Duurstede. Daar hebben we 12 banen ter beschikking.