Ron Meulenkamp

Ron Meulenkamp, bijnaam the Bomb, is een oud speler van Darts Bond Midden Nederland. Ron begon met darten bij de darts vereniging Le’t Play Darts, in zijn woonplaats Leusden. Ron heeft bij teams als de Witte Raaf en Molstars eredivisie in DBMN gespeeld.

Ron behaalde in zijn jeugd een van zijn grootste successen door in 2006 de World Darts Trophy Youth op zijn naam te schrijven. Hier mocht hij aan mee doen door onder andere dat jaar de Open Finland te te winnen. Daarna maakte hij de overstap naar de senioren waar hij Open Frankrijk wist te winnen.

In 2009 wint Ron de Champions League of Darts en plaatst zich op die manier dat jaar de Winmau World Masters en Zuiderduin Masters (tegenwoordig Finder Darts Masters).

In 2012 stond Ron Meulenkamp voor het eerst op de BDO World Championships om hier vervolgens in 2014 weer te staan. Beide keren verloor hij de eerste ronde.

Na 2014 stapte Ron over naar de Professional Darts Corporation. In 2015 en 2017 speelde hij daar op het het podium van het PDC World Championship. Beide keren verloor hij in de eerste ronde. Maar het meest kwam Ron in de schijnwerpers te staan toen hij in op 26 november 2016 op de Playership Finals live op tv de op dat moment regerend wereldkampioen Gary Anderson te verslaan.

Vanaf december 2015 maakt Ron deel uit van het Hemeco Pro Darts Team. Daar is hij onder andere teamgenoot van Toon Greebe.

Website Ron Meulenkamp