Zondag 25-11-2018 was alweer de 4e ranking dit seizoen. Er werd vandaag ook de eerste 2 plaatsen vergeven voor het CLoD kwalificatie toernooi dat op 19 mei word gehouden in Bussum.
Er kwamen vandaag 39 heren en 8 dames naar Sportpark Marco van Basten om deel te nemen aan deze ranking. Voor de 2e keer dit seizoen een apart dames toernooi.


De dames werden in 2 poules verdeeld van 4. Wilma Neven, Christel Keijzer, Anne Dorrestijn en Romy Vermeulen gingen naar de halve finale van de winnaarsronde. Wilma wist deze met 3-1 te winnen van Christel en Anne wist haar halve finale met 3-2 te winnen van Romy.

In de finale moest de 7e leg er aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen en Anne trok deze keer aan het langste eind door met 4-3 te winnen van Wilma.
In de herkansingsronde was het Lisette Huinck die de finale met 3-1 wist te winnen van Gwendy Veneman. Gedeeld 3e werden Mariska Schurink en Sharon Pul.

Bij de heren de bekende gezichten van de laatste weken. Nico van Os was vandaag de sterkste. Onderweg naar de finale wist hij achtereenvolgens te winnen van Ben van Zuilekom 4-1, Jurrit van Essen 4-2 en in de halve finale Rene van Woudenberg 4-0.

Martijn vd Pol was de andere finalist die op zijn weg van Manolito Rodriquez 4-0 Joeri Tomassen 4-1 en in de halve finale Iwan Terschegget 4-1 wist te winnen.
Net als 3 weken geleden moest Martijn genoegen nemen mat de 2e plaats, de finale werd met 5-1 gewonnen door Nico.

Hoogste finish van de dag was 130 gegooid werd 2x gegooid maar Anne Dorrestijn gooide hem als 1ste uit.

Nico van Os neemt de leiding in het klassement met 44 punten gevolgd door Iwan Terschegget met 39 punten en Jurrit van Essen met 36 punten. Nico en Iwan zijn verzekerd van een plaats voor het kwalificatie toernooi eind mei.

Op 27 januari is de volgende ranking bij Café Eddie’s in Houten en dan begint ook de 2e periode voor de CLoD kwalificatie toernooi.
Bij de dames zijn Anne Dorrestijn en Wilma Neven reeds verzekerd voor het kwalificatie toernooi op 19 mei.

Klik hier voor de rankingstand.