DBMN LaCo heren LaCo manager Raymond de Vries zal per 1 januari 2020 worden aangesteld als de nieuwe herenbondscoach van de Nederlandse Darts Bond. Met de aanstelling van de 39-jarige de Vries heeft de dartsbond eindelijk een geschikte opvolger gevonden voor John Lokken.

De Vries, woonachtig in Baarn, is al bijna 25 jaar actief binnen Darts Bond Midden Nederland. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden en coachen van teams. Hij is op dit moment teamcaptain van ons heren LaCo-team en speelt hij competitie bij DV Houten Eddie’s AllStars in de tweede divisie. In het dagelijks leven is hij zelfstandig ondernemer in de afbouw sector.

Frances van Kooten, voorzitter van de Nederlandse Darts Bond, is erg blij met de aanstelling van de nieuwe bondscoach. “Er zijn meerdere goede gesprekken gevoerd met Raymond en met verschillende mensen vanuit onze organisatie. We hebben veel vertrouwen in Raymond en kijken uit naar de periode die komen gaat. Raymond zal de komende tijd al aanwezig zijn op onze evenementen en meelopen met de overige mensen binnen de technische staf. Vanaf 1 januari zal hij dan definitief beginnen als bondscoach van het herenteam.”

Raymond de Vries: “Ik kijk uit om als bondscoach voor de NDB aan de slag te gaan. Darten is een passie die ik al heb vanaf mijn 15de. Op jonge leeftijd kon ik prima meekomen op een goed niveau, maar al snel werd duidelijk dat het organisatorische deel mij ook aantrok. Na begeleiding van jeugdspelers, het vormen van een superleague-team en inmiddels 6 jaar ervaring als coach bij het selectieteam van DBMN, zie ik het Nederlands team als een geweldige kans om mij verder te ontwikkelen als coach. Mijn doel is om samen met de technische staf een goede sfeer te creëren, het team optimaal voor te bereiden en samen mooie resultaten te behalen.”

Darts Bond Midden Nederland wenst Raymond ontzettend veel succes in zijn rol als nieuwe herenbondscoach.

Bron: Nederlands Dartsbond