Het is Owen Roelofs net niet gelukt om het WDS Associates Junior World Darts Championship op zijn naam te schrijven. Op het grote podium in Ally Pally, waar momenteel ook het PDC World Championship wordt gehouden, was de Oostenrijker Rusty Jake Rodriguez met 5-4 te sterk voor Roelofs.

Owen kwam sterk uit de starblokken en zette Rodriguez direct op een 2-0 achterstand. De Oostenrijker wist echter de 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-3 voorsprong. Nadat Owen de stand weer gelijk trok was het de Oostenrijker die wederom op voorsprong kwam. Owen maakte ook die achterstand weer goed waardoor er in Ally Pally een negende en beslissende leg gespeeld moest worden. De 15-jarige LaCo jeugd speler van DBMN kwam helaas te kort in de laatste leg en zo was het Rusty Jake Rodriguez die zich tot Junior World Darts Champion mocht uitroepen.

Owen Roelofs mag heel trots zijn op de prestatie die hij op het grote podium in Alexandra Palace te London heeft neergezet. Darts Bond Midden Nederland is dat zeker op zijn LaCo jeugd speler.