Open Midden Nederland – 16 september 2018

Op zondag 16 september verzorgt DBMN in samenwerking met de Nederlandse Darts Bond de eerste NDB ranking van het seizoen.

Waar?
Health Center Hoenderdaal, Hoendersteeg 7, 3972 NA Driebergen-Rijsenburg

Wie mag er deelnemen?
Alle spelers met de Nederlandse nationaliteit die niet in het bezit zijn van een PDC-tourcard kunnen deelnemen aan de NDB Rankingtoernooien.

Er zijn verschillende categorieën waar in gespeeld wordt.

Senioren
Bij de senioren zijn er aparte toernooien voor de dames en de heren. Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters zal er tijdens de NDB rankings onderscheid worden in niveau bij de heren. Men zal zich op de DBMN ranking kunnen inschrijven voor de categorie Heren A of de categorie Heren B. Beide categoriën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie best of 7 worden gespeeld en speelt de Heren B categorie in poules zolang de aantallen dit toelaten (bij 96 deelnemers of minder).

Jeugd
De jeugd kent 3 categorieën: aspiranten (t/m 13 jaar), junioren (14 t/m 17 jaar) en meisjes (t/m 17 jaar). Jeugdspelers die tijdens een lopend seizoen 18 jaar worden mogen het hele seizoen afmaken in hun jeugdcategorie. Ook mogen zij aan het begin van het seizoen, dus ook als zij nog 17 jaar zijn, overstappen naar de senioren. Hiervoor moeten zij wel voor het begin van het seizoen leeftijdsdispensatie aanvragen bij de NDB. Stuur dan een e-mail naar info@ndbdarts.nl.

Jeugddeelname gratis!!
Om onze prachtige dartssport zoveel mogelijk te promoten onder de jeugd en om de jongsten onder ons zoveel mogelijk te stimuleren voor de dartssport kan alle jeugd (dus alle aspiranten, meisjes en junioren) zich kosteloos inschrijven voor de NDB rankings!

Paradarts & Specials
Ook op Open Midden Nederland van 169 september 2018 zal er  een paradarts toernooi zijn. Deze categorie kent haar eigen circuit en een eigen ranking. Voor meer informatie klikt u hier.
Voor alle spelers met een andersoortige beperking is er de ‘specials’ categorie.

Kledingvoorschrift
Naast een pantalon is het voortaan ook toegestaan zijn om in andersoortige broeken deel te nemen, bijvoorbeeld in een spijkerbroek. Tijdens de podiumfinales geldt het algemene kledingvoorschrift wel. Het kledingvoorschrift van de NDB ranking wijkt dus af van het algemene kledingreglement dat nog steeds van kracht is tijdens de SuperLeague, LaCo, Finaledagen, etc. Beide kledingreglementen vindt u door hier te klikken.

Prijzengeld
Ruim 4000 euro aan prijzengeld verdeeld over de categorien

Open Midden Nederland 16-09-2018 | Health Center Hoenderdaal- Driebergen

Wanneer moet ik een NDB-nummer hebben of aanvragen?
Als je eenmalig aan een NDB rankingtoernooi wil deelnemen, hoef je geen NDB nummer aan te vragen. Echter, als je punten wil verdienen voor de ranking dien je altijd een NDB Rankingnummer te hebben of aan te vragen. Dit kan op de dag van de toernooien aan de wedstrijdtafel. Om een NDB nummer aan te vragen dien je lid te zijn van een bij de NDB aangesloten lidorganisatie. Jouw lidnummer van de lidorganisatie heb je nodig bij het aanvragen van een NDB-nummer.
Wederom is de heren B categorie de uitzondering. Als je punten wil verdienen voor de Heren B ranking dien je wel een nummer te hebben of aan te vragen, maar je hoeft daarbij geen lid te zijn van een lidorganisatie.

Let op! Je DBMN is geen NDB nummer.

Schrijf als je verloren hebt.
Mocht je je partij verliezen dan wordt er van je verwacht dat je de volgende wedstrijd op dezelfde baan dient te schrijven. Doen je dit niet kom je op de “zwarte lijst” te staan.

In het NDB rankingreglement staat:
Nadat door een speler of speelster een wedstrijd is verloren, dient deze speler of speelster de eerstvolgende wedstrijd, op de baan waar hij of zij heeft verloren, te schrijven. Bij het spelen in poules worden de schrijvers aangewezen. Het is eventueel toegestaan om een vervangende schrijver te regelen. Dit is de verantwoordelijkheid van de speler of speelster die verloren heeft.
Wanneer er een speler/speelster ontbreekt als schrijver op een wedstrijdbaan dient dit gemeld te worden bij de wedstrijdtafel. De naam van de betreffende schrijver wordt één maal omgeroepen. Als er na 3 minuten, na controle van de toernooicommissie, nog steeds niemand bij de wedstrijdbaan is verschenen wordt de naam van de betreffende persoon genoteerd. Een lijst van deze personen zal gepubliceerd worden op de website van de NDB en een persoon blijft twee jaar op de lijst staan. Als een persoon die op de lijst staat binnen deze twee jaar wederom niet schrijft, volgt een uitsluiting voor de komende 5 NDB Rankingtoernooien.

De lijst met de betreffende spelers die op scherp staan vindt u hier.