Niels de Ruiter

Niels de RuiterNiels de Ruiter is afkomstig uit Nieuwegein en heeft als bijnaam The Excellent Dude. Niels speelt momenteel Ere divisie met zijn team Dirty Jobzz in Darts Bond Midden Nederland. Hj is daarbij de teamgenoot van Justin van Tergouw.

Niels de Ruiter begon met darten in 1999. In 2005 leerde de rest van Europa de Ruiter kennen nadat hij de halve finale van de Welsh Open en de Welsh Classic had bereikt. In 2006 maakte hij zijn debuut op het BDO Lakeside World Championship, waar hij in de eerste ronde verloor van Shaun Greatbatch.

In 2006 bereikte hij de finale van de WDF Europe Cup. In die finale verloor hij van Mark Webster. In 2007 behaalde de Ruiter de halve finale van de Lakeside, maar verloor daar van Phill Nixon met 6-4 in sets. In zijn laatste jaar als speler op het podium van de Lakeside in 2008 verloor hij in de eerste ronder van Glenn Moody.

In het seizoen schrijft Niels de Ruiter geschiedenis door als enige speler ooit Nederlands Ranking kampioen te worden, zonder een individueel NDB ranking toernooi te winnen.

Niels dart inmiddels niet meer op internationaal niveau. Momenteel is Niels directeur bij de Nederlandse Darts Bond.