Op zondag 21 oktober werd de 2e DBMN ranking van het seizoen gehouden bijDCN in Nijkerk. 48 deelnemers vonden de weg om gooi te doen naar de dag winst. Onder hen 6 dames. Zoals gewoonlijk werd er begonnen in 8 poules van 6 deelnemers, de nummers 1+2 gingen naar de winnaarsronde de rest naar de herkansingsronde.


In de herkansingsronde was het Friedo van Vliet die er met de winst vandoor ging door de finale met 3-1 te winnen van Maikel Kool. Gedeeld derde werden hier Martin van de Pol en Michael Peterse.

In de winnaarsronde was het de dag van Nico van Os. In de 1e ronde werd er door hem gewonnen van Michel Wallace met 4-0. In de kwartfinale wist hij, na een spannende pot, met 4-2 te winnen van Iwan Terschegget. In de halve finale was, eveneens in een spannende partij, Jurrit van Essen zijn slachtoffer.

Ronald Balfoort had het in de andere helft van de sheet afgerekend met Rene van Woudenberg 4-0, Siem Oostenbrink 4-1 en met Huib van de Bor 4-0. In de finale was Ronald echter niet opgewassen tegen Nico en wist Nico deze met 5-1 te winnen en pakte daarmee de dagzege.

Gedeeld derde werden hier Jurrit van Essen en Huib van de Bor. Hoogste finish van 144 werd gegooid door Jurrit van Essen.
In totaal werd er 24x 180 en 15 finishes gegooid.

Volgende ranking is op 4 november bij LPD Leusden. Inschrijven vanaf 11.00 uur. Aanvang 12.00 uur. Bij minimaal 8 dames word er een apart dames toernooi gespeelt.

Klik hier voor de tussenstand