Anne Dorrestijn en John Nagelhout winnen 6e HoSS DBMN Ranking in Nijkerk

Zondag 26 januari was DBMN te gast bij DCN in Nijkerk voor de 6e ranking van dit seizoen. 45 heren en 8 dames waren naar Nijkerk afgereisd om deel te nemen.

Zoals altijd begonnen we in poules om te bepalen wie er naar de winnaars of herkansingsronde ging. Alleen bij de dames werd er in direct in de poule bepaald wie waar in de knock put sheet terecht kwam, dus was er geen herkansingsronde.

In de herkansing ronde was het Dick Koster die met de dagzege er van door ging. Hij won in de finale van Imraan Jahangier met 3-0. Gedeelde derde plaats waren er voor Wilco Hovius en Gradus Bralts.

Bij de dames was het Anne Dorrestijn die er met de winst vandoor ging. Deze keer geen Sharon Pul in de finale , maar Diana van Eekelen. Anne was in de finale te sterk voor met 4-2. Sharon Pul pakte samen met Christel Keijzer de derde plaats.

Bij de heren was het John Nagelhout die er met de dagzege vandoor ging en daarmee een uitnodiging kan verwachten voor de NDB Masters kwalificatie toernooi. Hij wist de finale met 4-3 te winnen van Patrick van den Brink. Gedeelde derde plaats was er voor Dominique Olsthoorn en Eric van Meerveld.

De mysterie finish was 145 en deze werd niet gegooid. De hoogste finish van de dag was 160 van Iwan Terschegget.

DBMN hield ook een inzamelingsactie voor Vegro The Hague Disability Darts. Dit is een toernooi die op 8, 9 en 10 mei gehouden word voor gehandicapte darter. Deze inzameling is voor de deelnemers zodat zij tijdens het verblijf in Den Haag deels kunnen bekostigen.

Het resultaat mag er zijn. Er werd in totaal 205 euro opgehaald bij de deelnemers. DBMN had vooraf aangegeven de hoogste finish uit te keren in euro’s. Zodoende kwam er nog een 160 euro bovenop. Al met al een hele geslaagde dag.

Willen jullie nog meer steunen ga dan naar deze link; https://www.geef.nl/nl/actie/sportstimulering-voor-gehandicapten/donateurs?fbclid=IwAR2_zvt36GckIdrc_B0KPeuWUSjjrZKp1_Wh3oLCY9OawMldeYkixffM6cE

Op 9 februari zijn we te gast in Woerden bij Snooker-, Pool- en Darts Centrum Woerden.