Zoals jullie ongetwijfeld meegekregen hebben, heeft het kabinet de maatregelen opnieuw verlengd. Alle Corona maatregelen (zoals sluiting sportverenigingen en eet- en drinkgelegenheden) gelden vooralsnog t/m dinsdag 28 april. Het verbod op evenementen en bijeenkomsten geldt tot 1 juni. Voor onze dartssport betekent dit dat onze speellocaties tot en met 28 april zeker dicht blijven en we tot 1 juni geen competities, toernooien en/of evenementen kunnen organiseren. 

Het bestuur heeft advies ingewonnen bij een aantal vrijwilligers en ook het advies en de maatregelen (waaronder het compleet afgelasten van alle eindtoernooien) van de NDB meegewogen. Dat brengt ons tot de volgende besluiten: 

Competitie
De competitie van het seizoen 2019-2020 is hierbij nietig verklaard, er worden dit seizoen geen wedstrijden meer gespeeld. Dat betekent dat er geen kampioenen zijn, geen promoties en ook geen degradaties en beginnen we het seizoen 2020-2021 met een schone lei. Teams die zich inschrijven voor het volgende seizoen spelen dus volgend jaar in dezelfde divisie als waar ze dit seizoen gestart zijn. Er zal een nieuwe poule-indeling plaatsvinden. Mochten er teams stoppen (of al uitgestapt zijn) en zich niet inschrijven voor volgend seizoen, dan worden die plekken vanuit een lagere divisie aangevuld. Wij zullen hiervoor een onofficiële ranglijst opstellen van alle divisies na de eerste speelhelft van 2019-2020 en teams die op dat moment bovenaan staan komen in aanmerking voor die eventueel vrijgekomen plekken. 

Contributie
De contributie voor seizoen 2020-2021 zal éénmalig verlaagd worden naar € 35,- per persoon. Wij moeten onze reserves aanspreken om deze verlaagde inkomsten op te vangen, maar in deze tijd waarin veel mensen in een onzekere financiële positie zitten, zijn we blij dat we nu terug kunnen vallen op tientallen jaren gedegen financieel beleid. 

Martin van Ramele Trofee  
Ook onze bekercompetitie is hierbij nietig verklaard. Het seizoen 2019-2020 zal dus geen winnaar van de Martin van Ramele trofee kennen. 

HoSS DBMN Ranking en DBMN dames ranking 
Van de 10 toernooien zijn er 8 gespeeld. De huidige stand is omgedoopt tot eindstand. Wanneer de situatie het weer toelaat zullen wij alsnog een eindtoernooi organiseren. Dat kan ook na augustus 2020 zijn. Doordat er twee ranking-toernooien wegvallen heeft iedereen die 4 of meer keer heeft deelgenomen en in de top 32 staat, zich geplaatst voor het eindtoernooi.  

Tickets en kwalificatietoernooi NDBmasters 
De NDB heeft het NDB-masters toernooi afgelast. Hiermee komen de gewonnen tickets via GMN en het kwalificatietoernooi ook te vervallen. De winnaars van een ticket via GMN 2020 en de spelers die zich voor het kwalificatietoernooi van 2019-2020 hadden geplaatst, zijn nu geplaatst voor het kwalificatietoernooi van 2020-2021, mits men voldoet aan de deelname eisen voor dit toernooi van 2020-2021. 

Algemene Ledenvergadering 
De Algemene Ledenvergadering wordt tot nader bericht uitgesteld. Zodra er bekend wordt gemaakt dat er weer bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden, zullen wij z.s.m. een datum bekend maken. 

Afsluitend 
Wij bestuursleden zijn allen ook darters, net als jullie. We houden van onze sport en het gaat tegen het gevoel in om al die mooie dartavonden, soms zwaarbevochten overwinningen en zelfs het uitzicht op een kampioenschap zomaar weg te poetsen. Wij snappen dat sommige teams hier enorm van zullen balen, maar weet ook dat bij iedere mogelijke beslissing er teams zouden zijn voor wie het negatief of juist positief uitpakt. 

Onze vereniging en de dartsport als geheel moet nu even pas op de plaats maken voor een uitdagende crisis, waarvan de gevolgen nog niet te overzien zijn. Maar we hopen dat iedereen de omstandigheden begrijpt en inziet dat onze volksgezondheid vóór alles gaat. 

Wij wensen jullie veel succes en vooral een goede gezondheid toe in de komende periode. 

Bestuur DBMN