Dit weekend stondt voor de LaCo teams de uitwedstrijd tegen SDC op het programma. De heren gingen op pad om hun koppositie te verstevigen. De dames moesten winnen op aansluiting te houden met de DOHN en RDB.

Door omstandigheden waren de heren precies met 9 man, wat de druk dus volledig op elke speler legde. Dit omdat er geen ruimte was voor eventuele wissels.

Kevin en Kris mochten starten. Kevin pakte een sterke 3-0 overwinning. De wedstrijd was na de 1eerste leg igenlijk al beslist werd in het voordeel van Kevin. Kris was helaas niet bij machten hetzelfde te doen en verloor met 3-1. Jurrian pakte een sterke 3-2 overwinning tegen een eveneens sterke tegenstander. Dennis had een echte werk partij tot de 2-2, daarna was de tegenstander helaas een maatje te groot. Tino en John maakte beide een goede indruk. Tino pakte een degelijke 3-1 winst en John was bijzonder sterk met een keiharde 3-0 overwinning. Gert was wat ongelukkig. Ondanks een prima wedstrijd ging de overwinning nipt met 3-2 naar de tegenstander. Wel nadat Gert met millimeter werk de dubbel miste voor de overwinning. Gerrit die zijn rentree maakte binnen de DBMN selectie pakte een mooie sterke 3-2 overwinning. Vooral de wijze waarop hij op een 2-2 stand de beslissende leg pakte was indrukwekkend. De laatste singel was voor Rob. Een pittige tegenstander die scorend bijzonder sterk was. Toch wist Rob mede door zijn ervaring en het benutten van de kleine kansen een 2-2 af te dwingen. De tegenstander bleef sterk scoren in de beslissende leg maar miste 3 darts voor de overwinning waar Rob een genadeloze 72 finish wist te gooien met 2 x dubbel 18. Stand 6-3.

In de koppels liep het wat minder. Mede doordat coach Raymond de Vries toch moesten improviseren en niet de gebruikelijke koppels kon neerzetten. Dennis en Gerrit verloren met 3-1. Kris en Gert met 3-0 en Kevin en Jurrian met 3-2. Het vertrouwde koppel John en Rob wisten met 3-0 de winst te pakken en bewezen daarmee des te meer hoe belangrijk het is om op elkaar in te zijn gespeeld .
Stand na de koppels 7-6

Het eerste trio dat in actie kwam waren Tino, Dennis en Kevin die een flink pittig trio als tegenstander helaas niet aan konden. Kris ,John en Rob pakte een goede winst met 2-1. Mede door een sterk spelende John die inclusief 3 bouncers in de laatste leg toch het verschil maakte. Door deze winst was het dus matchpoint voor DBMN. Jurrian, Gerrit en Gert maakte het spannend, maar op de 1-1 en na wat kleine irritaties veroorzaakt bij de tegenstander pakte de heren daar de perfecte motivatie uit. Alle 3 de heren gooide zeer sterk en met een 56 finish van Gerrit pakte heren de wedstrijd en daarmee de overwinning.

De solo was voor Tino. Bij een 2-0 voorsprong verzuimde Tino de 3-0 te maken. Uiteindeljk werd het 3-3 en pakte de tegenstander het laatste punt door met 4-3 van Tino te winnen.

Al met al een prima 9-8 overwinning met een niet compleet team. “Het team heeft hiermee meer dan eens bewezen over ontzettend veel veerkracht te beschikken” aldus de trotse coach Raymond de Vries.

Dames
Bij de dames was het Anneloes die het spits mocht afbijten. Zij won haar partij nipt met 3-2. Ook Kelly wist haar partij te winnen en wel met 3-1. Petra wist haar partij met dezelfde cijfers te winnen. Saskia maakte het wat spannender, maar ook zij won haar single met 3-2. Diana was helaas niet bij machten en verloor haar single met 3-0.

De koppels gingen een stuk gelijker op. De eerste werd met 3-1 gewonnen door Anneloes en Petra. De tweede verloren door Sas en Kelly. Vervolgens herpakte Saskia en Kelly zich en wonnen hun tweede koppel met 3-0. Daarmee was de algehele overwinning voor dames binnen. Het laatste koppel werd helaas door Anneloes en Petra verloren. Deze ging met 3-1 naar de SDC.

In de teamronde werd Anne ingebracht voor Diana. Helaas kon zij niet verhelpen dat deze naar de tegenstander ging.

Anne mocht in de solo de stand nog uitbreiden en dat deed ze. Met een 3-0 overwinning bracht ze de eindstand op 4-7.