Laco jeugd

De jeugd LaCo is na een zinderende halve finale 3e geworden van Nederland. In Cultureel & vergadercentrum H.F Witte in de De Bilt vond 16 juni de finaledag plaatst. Na een seizoen lang ervoor gestreden te hebben, waarbij de jeugd zich had geplaatst voor de winnaarsronde.


In de eerste wedstrijd was RDO de eerste tegenstander van de jeugd. DBMN liet merken waarvoor het gekomen was en na de singels stond DBMN al met 4-1. Vervolgens werden de beide koppels erna gewonnen en zo stond DBMN in de halve finale.

In de halve finale was de jeugd van FDB de tegenstander. Dat in deze groep kwaliteit zat bleek wel nadat de FDB snel op een 5-2 voorsprong kwam. DBMN gaf zich echter niet zomaar gewonnen en vocht zich fantastisch terug naar 5-5. De solo game moest de beslissing brengen. Dit werd een ware thriller. De wedstrijd ging gelijk op, maar Meinte Hibma van de FDB gooide de laatste dubbel net iets sneller dan onze Leroy Vos. Hierdoor ging FDB naar de finale, maar kon DBMN zeer trots zijn op hun verdiende 3e plaats.

FDB wist uiteindelijk de finale te winnen tegen titelverdediger DVO.