Als afsluiting van het seizoen 2019-2020 organiseert de Nederlandse Darts Bond een nieuw toernooi:

De NDB Masters 2020.
De NDB Masters is een besloten toernooi waar maximaal 102 heren, 90 dames en 176 jeugdspelers aan mee mogen doen. Er zal op een groot podium en in een prachtige zaal met veel camera’s gespeeld gaan worden, waarbij maar liefst 20 wedstrijden live uitgezonden gaan worden. Met dit toernooi hoopt de NDB zoveel mogelijk spelers de kans te geven om ervaring op te doen op een groot podium voor de camera’s.

Maar dat is nog niet alles! Er is in totaal een prijzenpot van €4.585,- met voor de nummer één bij de heren een bedrag van €1.000,- en voor de dameskampioen €600,-. Daarnaast krijgen de vier kampioenen een VIP pakket voor de BAUHAUS Dutch Open Darts 2021 met daarin een gratis inschrijving voor het singletoernooi, hotelverblijf voor het gehele weekend en uiteraard toegang tot de VIP.

Op de NDB Masters wordt er in vier categorieën gespeeld: heren, dames, junioren en meisjes.
De DBMN heeft voor elk van deze categorieën twee deelnametickets te verdelen! Hoe kan je een van deze tickets in je bezit krijgen?

Kampioen Gesloten Midden Nederland.

De winnaars van het Heren, Dames, Junioren en Meisjes single toernooi ontvangen een startbewijs voor de NDB Masters 2020.
Indien de singlekampioen van een categorie zich al via het NDB circuit en/of voorwaarden heeft geplaatst voor het NDB Masters 2020 toernooi schuift de plaats door naar de runner-up. Indien de runner-up zich ook al heeft geplaatst via de via het NDB circuit en/of voorwaarden zullen de nummers 3 toegevoegd worden aan DBMN Kwalificatietoernooi NDB Masters 2020 en zullen daar 2 tickets te verdienen zijn in de betreffende categorie.

Senioren

Winnaar DBMN Kwalificatietoernooi NDB Masters 2020
Door deel te nemen aan de DBMN-Ranking voor Dames of de HoSS Ranking is er ook een ticket te winnen!

Wie plaatsen zich voor dit kwalificatie toernooi?
Alle dag winnaars van de HoSS Ranking voor heren en de DBMN Dames Ranking worden uitgenodigd. Om deel te nemen mogen nemen aan het toernooi dient de gekwalificeerde speler minimaal 5x deelgenomen te hebben aan de HoSS of DBMN dames ranking (GMN telt voor het aantal deelnames mee) en LID van de DBMN te zijn.

Mocht er een speler zijn die meerdere toernooien wint, dan worden de opengevallen plaatsen aangevuld met de hoogst genoteerde(n) in de eindstand van de ranking en nog niet geplaatst is voor dit toernooi. Indien een jeugdspeler de HoSS of DBMN dames ranking wint, wordt de plek aangevuld via de rankingstand. Een jeugdspeler kan zich dus niet kwalificeren via de senioren ranking.

Toernooiformat:
Er worden in 2 poules van 5 gespeeld, waarbij de nummers 1 en 2 zich plaatsen voor de kruisfinale. De winnaar van elke categorie wint een start bewijs.

Indien de winnaar en runner-up van de Gesloten Midden Nederland in een categorie doorschuift, zullen de nummers 3 van de desbetreffende categorie aansluiten bij het toernooi. In dat geval zal er in 4 poules van 3 gespeeld worden, de nummers 1 en 2 gaan naar de kwartfinale, de 2 spelers die zich uiteindelijk plaatsen voor de finale plaatsen ontvangen beiden een ticket. De poule-indeling zal aan de hand van de eindstand van de ranking bepaald worden.

Spelformat:
Poulefase 501 best of 7
Knock-out fase 501 best of 9.

Jeugd

Voor de Jongens (Aspiranten en junioren) en meisjes zal een apart toernooi worden georganiseerd. Aan het jeugdtoernooi mogen alle spelers jonger dan 18 jaar (peildatum 1-9-2019) en lid zijn van de DBMN deelnemen.

Spel format:
Meisjes poulefase 501best of 5 Knock-out 501 best of 7Jongenspoulefase 501best of 5 Knock-out 501 best of 7

Speeldatum en locatie voor dit kwalificatie toernooi word zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Evenals de exacte datum van de NDB masters. De NDB masters zal plaatsvinden in juni/juli 2020.