Justin van Tergouw

Justin van Tergouw

Foto: David Gill

Justin van Tergouw is een jonge darter uit Utrecht. Momenteel speelt hij eredivisie in Darts Bond Midden Nederland bij Dirty Jobzz samen met o.a. Niels de Ruiter. Ook komt hij uit voor het Superleague team Bosgenoegen Ermelo waar hij teamgenoot van Martijn Kleermaker en Co Stompe is.

Na het overlijden van zijn vader pakt Justin de hobby van zijn vader op. Na wat onderzoek van zijn moeder begon hij met darten bij Dartcentrum Nieuwegein.
Justin was net 7 jaar oud toen hij zijn eerste toernooien begon te gooien. Al gauw begon Justin steeds vaker te winnen. Ook van volwassen darters.

In 2007 gooit hij zijn eerst grote toernooi tijden open Venlo. Hierna volgen al snel meer toernooien.

In 2012 komt Justin spelen voor Darts Bond Midden Nederland. Hij gaat ook spelen voor het DBMN LaCo team. Hiermee wordt hij in 2014 Nederlands kampioen.

Vanaf 2015 vestigt Justin van Tergouw zich definitief bij de internationale top. Hij wordt geselecteerd voor de Nederlandse selectie en mag mee naar het succesvolle EK in Denemarken. In 2016 wint hij de Winmau World Masters, Finder Darts Masters, Sunparks Masters en wordt met zijn maatje Maikel Verberk wereldkampioen in Turkije.

In 2016 weet hij o.a. Open Duitsland, Open Denemarken, Open Belgie te winnen. Hij speelt in 2016 ook voor het eerst met de PDC development tour mee. Daar haalt hij gelijk de finale. Justin weet ook zijn titel te verdedigen van de Winmau World Masters.

In 2017 behaalt Justin van Tergouw zijn hoogtepunt in zijn nog jonge carrière. Hij wordt op de Lakeside BDO World Youth Champion!

Ook in Midden Nederland laat Justin zijn sporen na. In 2013, 2014, 2015 en 2016 wint hij Gesloten Midden Nederland. En in 2013 wint hij Open Midden Nederland.

Officiële website Justin van Tergouw
Justin is ook te volgen op Facebook