Bert en Jurrit

Zondag 11 maart was DBMN te gast bij ’t Haventje in Harderwijk voor de 6e ranking van dit seizoen. De opkomst viel met 29 deelnemers wat tegen, maar het maakte de gezelligheid en dart geweld er niet minder om. Ook deze keer was Jurrit van Essen de sterkste van het veld. Driekus van Zoelen werd door Jurrit in de finale verslagen.

Er werd zoals altijd gestart met de poules, waarbij duidelijk werd wie er naar de winnaarsronden en herkansingsronde gingen. Uiteindelijk stonden in de winnaarsronde Ron van Swol tegenover Jurrit van Essen in de eerste halve finale. Deze werd met 3-1 door Jurrit gewonnen. De tweede halve finale ging tussen Jeroen Louissen en Driekus van Zoelen. Driekus ging dankzij een 3-0 overwinning naar de finale. De finale was enigzins eentonig doordat Jurrit de overwinning met 4-0 binnensleepte. Met die winst in de finale pakt Jurrit van Essen voor de vierde keer de winst op een HoSS ranking. Hij neemt ook de koppositie met 59 punten over.

In de herkansingsronden ging de eerste halve finale tussen Bert van Deuveren en Jordy Weyrer. Bert wist deze met 2-0 te winnen. De andere halve finale ging tussen Christel Keijzer en Wilco van Vulpen. Wilco wist te winnen van de LaCo dame met 2-0 te winnen en daardoor door te dringen tot de finale. In de finale van de herkansingsronde wist Bert van Deuveren beslag te leggen op de winst door met 3-1 te winnen van Wilco van Vulpen.

Jordy Weyrer

Jordy Weyrer is trots op zijn darts beker.

De mistery finish was 115 en deze werd ondanks dat er 9 hoge finishes werd gegooid, niet gegooid. Hoogste finish van de ranking in Harderwijk was 141 en werd gegooid door Ron van Swol.

Wist je dat er tijden een Darts Bond Midden Nederland ranking meer te behalen is dan punten? Zo is er een check-pot; er wordt voorafgaand aan het toernooi door de toernooileider een blind getal getrokken (99 t/m 167) waarbij de finish die gegooid moet worden 3 darts nodig heeft. Aan het eind van het toernooi wordt het getal bekend gemaakt. 170 finish-pot: de eerste die een 170 finish gooit op deze dag en de 9-dart-pot: de eerste die een perfecte leg gooit op deze dag.

Voor alle potten geldt, als er geen 170-finish, 9-dart of Checkfinish gegooid wordt, blijft de pot staan en komt er het volgende ranking toernooi weer € 0,50 bij per inschrijving. wat dus na de dart ranking in Harderwijk ook weer het geval is.