Vandaag kwamen alle LaCo teams in actie. De heren en dames speelden beide een uitwedstrijd in Almere. De LaCo jeugd mocht afreizen naar Tilburg. De heren lieten zien waarom zij eerste staan in hun poule en wonnen tegen DBA met 10-7. De dames hadden een lastigere klus. Zij traden aan tegen de nummer één. Maar de klus werd geklaard en de dames van DBA werden met 6-5 verslagen. De jeugd kon vandaag uitlopen op de nummer 2 TDV, maar verloor met 7-4 van hun directe concurrent.

LaCo heren

Als koploper van de Heren B poule was natuurlijk bij binnenkomst het doel de ongeslagen status te behouden. Na de eerste twee singles stond de stand in evenwicht. Jeremy van der Winkel wist zijn partij met 3-1 te winnen, maar Kris Boer moest met 1 leg voor en 3 legs tegen de partij aan zijn tegenstander van DBA laten. Ook na volgende twee singles bleef de stand gelijk. Bernardo Carolus hoefde geen leg af te staan en won dus 3-0.
Gert Renes Jr verloor evenals Kris met 3-1. Vervolgens was het Darts Bond Midden Nederland die uit wist te lopen. Len Bouwman pakte een mooie 3-0 zege. John de Kruijf Jr. moest een leg afstaan, maar won met 3-1 en Iwan moest op zijn beurt 2 legs afstaan, maar pakte mooi de zege. Eric de Noo verloor helaas met 3-0, maar Gerrit van de Weerd maakte, door een 3-1 overwinning, het gat weer 3 punten.

De koppels die 701 best of 5 worden gespeeld waren een gelijkopgaande strijd. Hoewel Bernardo en John hun koppel nipt verloren met 3-2, waren het Jeremy en Iwan, Len en Gerrit en Kris en Gert die hun partij nipt met 3-2 wisten te winnen. De winst was binnen.

De eerste twee trio’s werden nipt verloren door de heren van Darts Bond Midden Nederland. Het trio Bernardo, John en Gerrit pakte wel de zege.

In een spannende solo game kwam Tino Sturkenboom nipt te kort en verloor met 4-3 van zijn collega van de DBA. Maar een mooie 10-7 overwinning stond op papier.

LaCo dames

De dames hadden op papier een zwaardere opgave. Zij wilden graag hun overwinning van de afgelopen keer een vervolg geven. Dit moest dan echter wel gebeuren tegen de koploper uit poule B.
Anneloes Menger ging voortvarend van start en zette de dames van DBMN, door een 3-0 overwinning op voorsprong.
Lisette Huinck, Elske de Vries en Diana van Houten verloren hun single respectiefelijk met 3-2, 3-1 en 3-0. Saskia van Zoeren zorgde voor de aansluiting door met 3-0 te winnen.

In de koppels waren en Anneloes en Saskia die met een 3-2 overwinning de stand weer gelijk trokken. Helaas lukte het Lisette en Elske niet om te winnen, waardoor DBA door een 3-0 overwinning weer de voorsprong pakte. Vervolgens sloegen de dames van DBMN hun slag en en de laatste twee koppels werden gewonnen. Anneloes en Saskia wonnen met 3-2 en Lisette en Elske met 3-1.DBA kwam in de teamgame weer langszij. Waardoor de beslissing moest vallen door de sologame. Hier zorgde de inmiddels ingevallen Christel Keijzer er voor dat de overwinning naar Midden Nederland zou gaan. Haar solo game wist ze te winnen met 3-1.

LaCo jeugd

De jeugd mocht de lang reis naar Tilburg maken. DBMN had de koppositie inmiddels in handen en kon met een overwinning uitlopen op een directe concurrent. Het team moest Danny de Graaf en Owen Roelofs vandaag missen. Owen speelt dit weekend op het WK van de JDC. Dit gaf echter wel kans aan de debutanten Romy Vermeulen en Leroy Vos.

Maar als eerste was het Jacco Bouwman die zijn single speelde. Hij verloor nipt met 3-2. Ook de winnaar het Amateur en Jeugd Trofee Donny de Jong kon zijn partij net niet winnen. Hij verloor eveneens met 3-2. Caz Strampel zorgde dat DBMN in de buurt bleef van TDV en won zijn singel met 3-0. Collin Hol verloor helaas met 3-1. Debutante Romy Vermeulen maakte direct indruk door met 3-0 te winnen. Dit deed zij met 2x 180. Ook miste zij net een 161 op de bull.

Donny en Romy verloren in de koppels nipt met 3-2 en tegen hetzelfde koppel verloren Caz en Collin met 3-1. Vervolgens wisten Caz en debutant Leroy Vos de derde koppel te winnen met 3-2. Ook Donny en Romy deden dit met 3-0. Waardoor de strijd nog heel spannend werd.

De teamgame moest gewonnen worden, om de overwinning via de solo game er uit te slepen. Helaas verloren de heren en dame deze ronde waardoor TDV de overwinning veilig stelde en op gelijke hoogte in poule komt.

Jacco Bouwman kon in de sologame geen potten meer breken en verloor met 3-0. Waarmee de einduitslag op 7-4 kwam te staan.

Volgende wedstrijden

De jeugd speelt zijn volgende wedstrijd thuis op zaterdag 13 januari. Dit doen zij in Speeltuin het Soesterkwartier. Kom de jongens en dames aanmoedigen.

De heren hebben een vrije speelronde en spelen op 17 februari hun volgende wedstrijd thuis tegen de FDB. Dit doen zij in Sportcafe Eddie’s in Houten.

De dames hebben eerst nog de uitwedstijd op 27 januari uit tegen DSWN.