Winnaars jeugd AJT

Zondag 12 november werd er in Sporthal de Molenwiek in Houten het Amateur en Jeugd Trofee gehouden. Niet alleen de oraganisatie, een samenwerking van Darts Bond Midden Nederland en de Nerderlandse Darts Bond, was een groot succes. Ook op sportief vlak was er veel DBMN succes.

Zo wist LaCo jeugd speler Donny de Jong zich knap staande te houden tussen de gevorderde junioren op zijn eerste NDB toernooi. Op het podium wist hij de finale met 4-1 te winnen van Patrick Busen. Een prestatie om trots op te zijn. Donny speelt overigens in de competitie 2e divisie bij de Royal Clowns.

Ook bij de senioren was er groots succes. Een complete DBMN finale in Houten. John Nagelhout (uitkomend in de 2e divisie) kwam te kort tegen Jeroen Louissen (3e divisie). Jeroen was in de finale met 4-1 te sterk voor John. Hoe dan ook van beide een fantastische prestatie.

De winnaarsronde van de senioren werd dus gedomineerd door de DBMN-ers Jeroen Louissen en John Nagelhout. De verliezersronde bij de senioren werd gewonnen voor Michel Landsman. Hij wist in de eindstrijd af te rekenen met Thomas Thijs (3-0).

In de verliezersronde bij de junioren gevorderd was het Ramon Leferink die met de beker aan de haal ging. Hij won ruim van Lorenzo Doezé: 3-0. 

De winnaarsronde bij de beginnende junioren kende een finale tussen Sven Kok en Winston van de Graaf. Kok bleek op het podium de sterkste en boekte een 3-0 overwinning. Benjamin Smits pakte de titel in de verliezersronde van de beginnende junioren. Hij versloeg in de finale Massimo Balsamo 2-1.

De winnaarsronde bij de meisjes ging tussen twee bekende namen. Layla Brussel speelde tegen Lerena Rietbergen. Brussel was overtuigend en wist de wedstrijd met 3-0 te winnen.

De verliezersronde bij de meisjes werd gewonnen door Rosanne van de Velde. Zij versloeg Julia Sengers met 2-0.

Daarnaast streden ook de mindervaliden en de specials tijdens de Amateur & Jeugd Trofee tegen elkaar. Het mindervalidentoernooi kende elf deelnemers. Kees van Wielink wist in de eindstrijd met 3-1 te winnen van Fuat Akbulut.

In de verliezersronde stonden Ynske Snelleman en Martijn de Jong. Ynske greep de winst (2-1). Bij de specials waren veertien deelnemers aanwezig. Winnaar werd Geoffrey Weelink. Hij versloeg Jouri van Arnhem met 3-0. In de verliezersronde ging de winst naar Kevin Leux. Hij was te sterk voor Jari Keelen.

Een mooi toernooi en een fantastische promotie van onze dartsport. Een dank naar de NDB voor de goede samenwerking en de geslaagde dag! Maar dit alles zou niet gelukt zijn dankzij alle vrijwillers die met hun hart en ziel op deze dag onze mooie sport gepromoot hebben.