De eindtermijn van de inschrijving voor het komende seizoen 2020-2021 nadert. Nu er vanuit de overheid langzaamaan duidelijkheid komt over wat er wel en niet mag, willen we jullie informeren over hoe het bestuur nadenkt hoe een competitieavond er straks uit kan zien.

Het goede nieuws is dat, als alles zo blijft, we gewoon in september kunnen beginnen aan het seizoen. Voor het grootste deel kunnen we darten zoals we gewend zijn. Met enkele aanpassingen kunnen we de dartsavond voor de teams en andere belanghebbenden zo prettig mogelijk maken. Uiteraard houden wij rekening met de gezondheidsvoorschriften en protocollen.

Horeca

Eén partij die voor onze sport met name belangrijk is om rekening mee te houden zijn de horecaondernemers. Het zal bij iedereen bekend zijn dat die groep moeilijke tijden meemaakt. De 1,5 meter regel en de voorschriften rondom zitten in de horeca houden in dat met name de kleinere locaties het moeilijk zullen krijgen om een wedstrijd te faciliteren en ook andere gasten over de vloer te hebben.

Aanpassingen

De gezondheid van iedereen houden wij in gedachten. Het bestuur heeft besloten een aantal aanpassingen te doen en overweegt een aantal wijzigingen. De uitwerking is nog niet geheel zeker. Wij zullen met aandacht jullie opmerkingen lezen en eventuele adviezen overwegen. Ook in de dartssport is er een ‘nieuw normaal’, voor en met elkaar!

Het bestuur heeft besloten een aantal aanpassingen te doen en overweegt nog een aantal maatregelen door te voeren. De aanpassingen gelden alleen voor het seizoen 2020-2021.

  • De Round Robin en de team game worden vervangen door een solo game.
  • In de eredivisie zullen alle singel partijen best of 7 gespeeld gaan worden. In de overige divisies blijft het singel format gelijk.
  • De wedstrijden zullen moeten verlopen zoals beschreven in het “Protocol verantwoord darten” van de NDB.

Een van de maatregelen die we nog overwegen is:

  1. Het toestaan van slechts één wisselspeler;

Adviezen

De volgende adviezen willen wij iedereen meegeven:

  1. Het dringende advies aan teams om geen aanhang mee te nemen naar de dartswedstrijd;
  2. Zoek voorafgaand aan een uitwedstrijd contact met de tegenpartij. Hierdoor weet je welke specifieke maatregelen gelden in de locatie waar je terecht komt.

Prijsvraag

Wie verzint:
De leukste manier om het handen schudden voor en na de partij te vervangen
De winnaar zullen we belonen met een nieuw dartboard van Winmau! Je kunt naar prijsvraag@dbmn.nl. De jury zal bestaan uit de wedstrijdleiders (bestuur en vrijwilligers uitgesloten van deelname).

Inschrijven mogelijk tot 1 augustus 2020

Je kan je team nog steeds inschrijven.
De inschrijving sluit op 1 augustus om 00:00:00. Het inschrijfgeld voor 2020-2021 bedraagt 35 euro voor spelers van 18 jaar of ouder. Spelers tot 18 jaar betalen 15 euro. Na het inschrijven wordt doorverwezen naar de betaal pagina. Niet betaald is niet ingeschreven!

Vragen

We zien jullie suggesties en vragen met veel interesse tegemoet. We begrijpen dat er nog veel vragen onbeantwoord blijven. Niet alleen voor jullie, maar ook voor ons als bestuur. Wij zullen dan ook proberen jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van recente ontwikkelingen.

Volg onze website en facebookpagina voor de stand van zaken. Op de website van de NDB kun je meer informatie vinden over de geldende protocollen. Deze webpagina wordt steeds bijgewerkt.
Vragen kan je altijd mailen naar vraaghet@dbmn.nl.
Wij zullen je mail zo goed als mogelijk beantwoorden.

Met sportieve groet en stay safe!

Het bestuur