Terwijl de heren dit LaCo weekend niet hoefden te spelen, mochten de dames richting Den Haag om het daar op te nemen tegen DSWN. In Eetcafé The Switch gingen de dames er met de winst vandoor. De jeugd speelde een thuiswedstrijd in Speeltuin het Soesterkwartier. Helaas kwamen zij net te kort tegen de LaCo kampioen van vorig jaar.

LaCo Dames

In Den Haag begonnen de dames sterk en pakte een direct een 2-0 voorsprong door winst van Anneloes Menger en Elske de Vries. Beide dames winnen hun single met 3-2. Diana van Houten verliest vervolgens haar wedstrijd met 3-0. De voorsprong wordt door Aileen de Graaf weer vergroot. Saskia van Zoeren wist helaas haar wedstrijd niet om te zetten in winst en zo komt DSWN weer een stukje dichter bij.

De eerste twee koppels gaan gelijk op, waardoor de stand 1 punt verschil blijft. Vervolgens lopen de LaCo dames van Darts Bond Midden Nederland uit en wordt in het laatste koppel de winst zelfs binnengehaald. Ook de teamgame valt de kant van de DBMN op. De solo wordt echter verloren en zo staat er een eindstand van 7-4 op het scorebord.

LaCo jeugd

DBMN LaCo jeugd

Een deel van het LaCo jeugdteam DBMN.

Bij de jeugd mocht Donny de Jong het spits afbijten. Donny kwam goed uit de startblokken en kwam al gauw op een 2-0 voorsprong. Helaas pakte zijn tegenstander van de DVO vervolgens drie legs op rij. In de tweede single was Leroy Vos aan de beurt. Leroy kon echter na 3-0 verlies weer gaan zitten. Vervolgens probeerde een sterk gooiende Jacco Bouwman de aansluiting met DVO weer te vinden, maar verloor zijn single met 3-1 .
Owen Roelofs pakte een snelle 2-0 voorsprong en wist na 1 leg weg te geven het eerste punt voor de DBMN jeugd binnen te halen. Danny de Graaf volgde het voorbeeld van Owen en pakte een zwaar bevochte 3-2 overwinning.

In de koppels gingen Donny en Owen door waar DBMN gebleven was. Mede door een 127 uitgooi en een 180 van Owen Roelofs ging het eerste koppel met 3-2 naar DBMN. Donny en Owen bleven staan voor het tweede koppel. Ondanks de 180-er van Owen verloren ze deze koppel met 3-1. Ook Danny de Graaf en Jacco Bouwman gooide twee koppels achter elkaar. Het eerste koppel ging met 3-1 naar DVO. Hun tweede koppel met 3-1 naar DBMN.

Romy Vermeulen speelde een spannende sologame

De teamgame ging met de ingebrachte Romy Vermeulen en Caz Strampel naar DBMN. Hierdoor kwam de tussenstand op 5-5 en moest de solo game de beslissing brengen. DVO liep uit naar een 2-0 voorsprong. Romy liet zich niet gek maken en kwam terug tot 2-2. Romy verloor helaas de laatste leg en daardoor ook haar wedstrijd. Een 6-5 verlies tegen de LaCo kampioen van vorig jaar was het gevolg.

Zaterdag 17 februari mag DBMN revanche proberen te nemen op DVO, maar dan in Enschede. Op deze zelfde dag spelen zowel de dames als heren hun thuiswedstrijd tegen de FDB.
Alle teams kunnen altijd aanmoedigingen gebruiken. Kom dus vooral langs om te supporten. De dames en heren spelen hun thuiswedstrijden in Cafe Eddie’s in Houten.