Zondag 22 september was de 1e ranking van het nieuwe dartseizoen en waren we te gast bij ’t Haventje in Harderwijk.

46 heren en 6 dames kwamen een pijltje gooien. Nieuw seizoen met een paar aangepaste regels en een nieuw toernooi op komst waarvoor je via de DBMN ranking kunt plaatsen.

Veel nieuwe gezichten tegenover vorig seizoen maar dat maakt het juist leuk. Zoals altijd werd er eerst gespeelt in poules om te bepalen wie naar de Winnaarsronde en wie naar de Herkansingsronde gaan.  De 6 dames speelde een apart toernooi.

In de Herkansingsronde was het uiteindelijk Raymond de Groot die er met de dagzege van door ging door in de finale met 3-0 te winnen van Pascal Verhoog. Gedeelde 3e plaats waren voor Andre de Wit en Mitchel Wallace.

Zoals gezegd de dames speelde, ondanks dat ze met 6 waren, een apart toernooi. Er werd gespeelt in 2 poules van 3 om te bepalen wie tegen wie er in de knock put zou spelen.

Uiteindelijk was het Anne Dorrestijn die de eerste toernooizege wist te pakken door in de finale met 3-1 te winnen van Sharon Pul. Diana van Eekelen en Christel Keijzer werden 3e.

In de Winnaarsronde bekende gezichten maar ook een paar nieuwe. Zo wisten zich 2 LaCo Jeugdspelers zich te plaatsen voor de winnaarsronde. Sydnee de Vries stranden bij de laatste 16 en Massimo Balsamo wist zelfs de halve finale te bereiken waar hij met 4-2 verloor van Stefan Schröder. De andere halve finale werd een prooi voor Jeremey van der Winkel die met 4-2 wist te winnen van Wilbert van Koerten.

De finale en daarmee de dagzege was voor Stefan Schröder die met 4-1 de finale wist te winnen van Jeremey.

Hoogste Finish was met 160 van Wilco van Vulpen.

Mysterie Finish was 141 en was niet gegooid.

Klik hier voor de stand Heren.

Klik hier voor de stand dames

De volgende ranking is op zondag 6 oktober in Houten bij Café Eddies, Papiermolen 3a.

Tot ziens