Foto AIleen de Graaf

Aileen de Graaf heeft de Finder Darts Masters 2017 op haar naam geschreven. In de finale gaf zij Deta Hedman een whitewash en won zo de 2017 editie in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

Aileen de Graaf begon sterk aan de wedstrijd door Deta Hedman direct te breken. Haar eigen leg behield Aileen erg gemakkelijk omdat Deta Hedman totaal niet in haar spel kwam. In de derde leg leek Deta haar eerste leg te gaan pakken, maar ondanks dat Deta haar leg op tops wegzette was het Aileen die met een mooie 101 finish de 1e set binnenhaalde.

In de 2e set ging Aileen de Graaf verder waar ze mee bezig was. Ze mist een 116 finish op de dubbel om op een 1-0 voorsprong te komen. Deta Hedman heeft zichtbaar moeite met haar punten en dat geeft Aileen wat adem. Ze pakt alsnog de eerste leg. In de 2e leg van de 2e set krijgt Deta Hedman haar eerste pijlen op een dubbel. Deta mist heel veel dubbels en geeft Aileen hierdoor de 2-0 cadeau

In de wedstrijd tegen Anastasia Dobromyslova liet Aileen bij een 3-0 voorsprong Anastasia nog terugkomen tot 3-3. Deze wedstrijd liet Aileen haar tegenstander niet meer terugkomen in de laatste leg pakt ze met 19 pijlen de 3e leg en zo ook de Finder Darts Master titel.

Een mooie opsteker voor de wereldkampioenschappen 2018 op de Lakeside. De Lakeside 2018 zal plaatsvinden vanaf zaterdag 6 januari 2018 tot en met zondag 14 januari 2018. Aileen de Graaf speelt haar eerste ronde tegen Paula Jacklin uit Engeland.