HELP mijn kind heeft talent!!!!

Als ouder kan het je zo maar overkomen, jouw zoon of dochter gaat aan een sport doen, vindt dit leuk en blijkt dit ook nog eens heel goed te kunnen. Binnen no time draait het kind mee in de top van de sport.
Er is sprake van een talent.

Er verandert heel veel, je wilt je kind natuurlijk alle gelegenheid geven dit te ontwikkelen. Het plezier van je kind is het plezier van de ouder(s)...... Vooral als het een sport betreft waar je zelf niet in thuis bent en geen weet van hebt, is het het fijn te horen hoe dit het beste aangepakt kan worden.

 

In elke sport zijn er mensen die hulp willen bieden aan talent.
Op zich klinkt het natuurlijk fantastisch, ons kind wordt gemanaged, alles wordt voor haar of hem geregeld, wij hebben er geen omkijken naar. Maar het kan zo zijn dat niet alleen goedwillende mensen willen helpen met deze nieuwe ontwikkeling van uw kind. Er zijn ook “managers” die uit eigen belang handelen en het belang/plezier van de sporter hierin vergeten.

Let op … deze mensen/bureaus/organisaties werken met contracten, daar schuilt nu net het gevaar. Niet alleen voor volwassen talenten, maar helemaal voor jeugdig talent en hun ouder(s)/verzorger(s).
Daarom een paar gouden vuistregels die elke (jeugd)sporter (en ouder(s)/verzorger(s))  ter hand moeten nemen!

 

  • Een beginnend talent behoeft geen manager maar een begeleider. Vraag via de landelijke organisatie naar de mogelijkheden, zij kunnen je verwijzen naar afdelingen in de buurt van je woonplaats.
  • Vraag altijd naar een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG-verklaring) van de persoon die als begeleider/manager wil optreden.
  • Vraag altijd bij de landelijke organisatie van de sport die men beoefend na of men de persoon/organisatie die zich aanbied kent en erkent.
  • Laat een contract altijd nakijken door een juridisch expert, geeft de contractaanbieder echter aan dat de inhoud geheim moet blijven en niet aan derden(lees expert) mag worden voorgelegd:
    TEKEN DAN NIET!
    Neem afscheid van deze aanbieder.
  • Sport moet leuk zijn en geen last!

Deze vijf vuistregels laten het kind, kind zijn en geven toch de mogelijkheden om zich te ontwikkelen in de sport waarvoor hij of zij talent heeft.

Bestuur Darts Bond Midden Nederland